Сьогодні, 29 вересня, пройшло чергове засідання у справі активіста Сергія Стерненка. Його залишили під нічним домашнім арештом, хоча він просив звільнення під особисту заставу.

Приморський суд Одеси розглянув клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу підозрюваному про тримання під вартою в СІЗО.

Позиція сторони обвинувачення базувалася на тому, що Стерненко в нинішній ситуації може вплинути на слідство. У свою чергу, сам активіст зазначив, що на суд тисне вище керівництво країни.

В результаті суд не змінив запобіжний захід, навіть незважаючи на те, що Стерненко була готова взяти під заставу народна депутатка від фракції «Голос» Ольга Стефанішина.

Наступне слухання справи по суті відбудеться 9 жовтня.

«Суд дав мені знову нічний домашній арешт в м. Києві. Наступне засідання призначили на 09.10 об 11:00», – написав він у Телеграм-каналі.

Після засідання Стерненко повідомив, що подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Ф скаргу було прийнято до розгляду.

«Я хотів би вам повідомити, що Європейський суд з прав людини прийняв нашу скаргу до Європейського суду з прав людини щодо цієї кримінальної справи. Нами також направлено другу скаргу і ми очікуємо відповіді», – сказав він.

На запитання журналістки щодо суті цієї скарги та проти кого вона, Стерненко відповів:

«Скарга стосується незаконного обвинувачення за цією справою, що сьогодні тут слухається. Стосується також політичного тиску у цій справі з боку президента України, Генерального прокурора України та Служби безпеки України», – сказав активіст.