У тристоронній контактній групі в Мінську українська сторона для розведення сил і засобів на Донбасі запропонувала три точки: контрольний пункт в’їзду та виїзду «Гнутове», залізничний міст в Станиці Луганській і Новоселівку Другу (в районі Авдіївки).

Це офіційно підтвердив заступник командувача Операції об’єднаних сил Богдан Бондар телепроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

За його словами, вони обирались для створення додаткових можливостей для місцевого населення.

«Ці ділянки обиралися з урахуванням завдань, які були визначені «нормандським форматом», щоб вони давали додаткові гуманітарні можливості для місцевого населення. Можливості додаткових розгортань і роботи КПВВ, а також, з варіантом в районі залізничного мосту в районі Станиці Луганської – це можливість в подальшому відновлення залізничного сполучення. В тому числі для перевезення як пасажирів, так і різного роду гуманітарних вантажів», – розповів Богдан Бондар.

При цьому він запевняє, що на цих ділянках, які запропонувала українська сторона, немає цивільного населення, яке після відведення української армії опинитися в так званій «сірій зоні».

«Все це буде відбуватися або на дорожніх коридорах або з урахуванням того, щоб населені пункти, вулиці не потрапляли на ділянки розведення», – зазначив керівник безпекової групи Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо. Раніше ми наводили слова співголови громадської ініціативи «Права справа» про те, що бойовики хотіли добитися відводу сил і засобів в районі Щастя, але Україна не погодилась і запропонувала ділянки біля Авдіївки, Новоселівки-2 та у районі залізничного мосту у Станиці Луганській.

У Станиці Луганській наступний етап розведення сил та засобів може відправити райдержадміністрацію, а також всі державні та муніципальні структури у Станиці Луганській у так звану «сіру зону». При цьому вже зараз, на сей час сил та засобів поліцейських для забезпечення безпеки, немає. Про це розповів виконавчий директор благодійного фонду «Восток SOS» Костянтин Реуцький в ефірі Громадського.

Сьогодні стало відомо, що представники так званої «ДНР» заявили, що хочуть домогтися того, щоб при узгодженні чергових ділянок розведення сил та засобів вони мали перевагу. І що вже направили на адресу СММ ОБСЄ свої пропозиції із зазначенням трьох локацій, переліку відповідних координат і карти-схеми потенційних ділянок для розведення сил і засобів.