Виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що зупинити поширення пандемії коронавірусу політичними гаслами, розгоном паніки, фейків і популізмом у соціальних мережах неможливо. І сказав, коли всі школи України підуть на канікули.

Про це він написав у Телеграм-каналі.

Ми маємо конкретними діями зберегти здоров‘я і життя кожного українця.

«Маючи спільну позицію з колегами в Уряді та розуміючи всю відповідальність, яка покладена на нас перед країною, ми ухвалили рішення, відповідно до якого завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно», – написав Шкарлет.

Крім того, він розповів про те, як будуть працювати ВНЗ.

«Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків (при цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року)», – написав він.

За його словами, таку пропозицію він» разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, буде подавати від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні Уряду вже 13 жовтня.

При цьому зауважив, що «заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря».