21 січня будуть винесені рішення по заявам від дніпровських майданівців щодо подій у «Криваву неділю». Про це повідомив адвокат Віталій Погосян на своїй сторінці у Facebook.

В квітні 2014 року до ЕСПЛ було направлено 14 заяв від Дніпропетровських Майданівців.

26 січня 2014 року на площі, розташованій біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбувалася мирна акція протесту, учасники якої мали на меті продемонструвати свою незгоду з не підписанням договору про асоціацію, побиттям мирних протестантів на Майдані та вбивства на Майдані мешканця Дніпропетровської області Сергія Нігояна, похорон якого відбувся в той же день.

«В той час, коли люди намагались провести мирну акцію, представники МВС продемонстрували, що очікує тих, хто вирішив, що має право на вільне волевиявлення своїх думок. Робітники міліції вишикувалися по периметру ОДА, а «тітушки» з подвір’я почали провокувати мітингувальників. Потім, по команді, «тітушки» вийшли на мирних громадян, та почали їх бити заздалегідь приготованими знаряддями. Міліціонери почали хапали людей просто на вулиці без усякого приводу, та доставляти їх до райвідділків. Взагалі, було затримано 26 осіб», ‒ розповів адвокат.

Відомо, що протягом ночі з 26 на 27 січня 2014 року слідчі судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Бібік М.М. та Решетнік М.О. винесли ухвали про застосування до 24 затриманих запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 27 березня 2014 року. При цьому не враховувалася жодна норма діючого законодавства, а рішення приймалося лише на підставі наданих слідством та затверджених прокуратурою клопотань.