Український парламент прийняв за основу та в цілому законопроєкт, яким передбачаються зміни у питанні відстрочки і призову до лав ЗСУ.

Про це повідомляє Главком.

Згідно з документом, який з власної ініціативи був розроблений ДСНС, призов не буде поширюватись на співробітників начальницького та рядового складу служби цивільного захисту на весь період.

«Органи та підрозділи ДСНС як у мирний час, так і в особливий період постійно забезпечують реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, гасіння пожеж на всій території держави, здійснюють заходи щодо гуманітарного розмінування місцевості та об’єктів інфраструктури на території Донецької та Луганської областей, виконують завдання з фортифікаційного облаштування оборонних рубежів і доставки гуманітарних вантажів», – йдеться в пояснювальній записці.

Прийняті народними обранцями зміни, допоможуть укомплектовувати підрозділи служби надзвичайних ситуацій ресурсами, які дозволять виконувати завдання за призначенням як мирний період, так і у разі запровадження надзвичайного стану.