На думку адвоката Миколи Полозова, в окупованому Росією Криму ніхто не зацікавлений у свідченнях від Рефата Чубарова, якого заочно судять на півострові.

Про це сказав Полозов в ефірі «Радіо «Крим.Реалії».  

«Оскільки зараз Рефата Чубарова судять заочно, обвинувачення не зацікавлене в тому, щоб він давав будь-які свідчення. При цьому в разі винесення заочного вироку і якщо голова Меджлісу коли-небудь постане перед російським судом, вони будуть змушені починати весь процес заново. Зараз же у російських правоохоронних органів стоїть завдання якомога швидше прогнати через суд цю об’ємну справу, і вони не зацікавлені в дачі обвинуваченим свідчень у будь-якому вигляді», – сказав адвокат.

Активісти «Кримського процесу» повідомили, що 23 липня в Сімферополі почався розгляд справи стосовно голови Меджлісу Рефата Чубарова. Слухачів до будівлі суду не допустили.

Варто нагадати, що останнє засідання суду проходило за відсутності підсудного, на ньому був лише «прокурор, призначений захисник і потерпілі у кримінальній справі». При цьому адвоката Полозова не допустили до захисту Чубарова, назвавши його присутність «конфліктом інтересів».

Омбудсмен Денісова назвала цю справу незаконною, охарактеризувавши її «ще одним з різновидів репресій проти корінного народу Криму».

Нагадаємо. Наприкінці березня 2020 року Слідком Росії в Криму заочно висунув обвинувачення голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову. Кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 212 (організація масових заворушень), ч. 2 ст. 280.1, ч. 1 ст. 280.1 КК Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).