690 вибухів зафіксувала Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) на території Донбасу. Найбільше порушень режиму припинення вогню зафіксовано у районі Дебальцево та Петрівського, де було проведене розведення сил і засобів.

Про це сказано в щоденному звіті місії від 17 січня.   

«У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також більше вибухів (близько 260), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 35 вибухів)», – написано в повідомленні.

Більшість порушень режиму припинення вогню, зокрема велика частина вибухів, зафіксована в районах на північ і північний захід від населеного пункту Дебальцеве і поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Петрівське.

«У Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, а також більше вибухів (близько 430), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 245 вибухів», – йдеться у звіті.

У Луганській області більшість порушень було зафіксовано в районах біля населеного пункту Голубівка (Кіровськ).

За весь 2019 і січень 2020 року в зоні проведення ООС від обстрілів незаконних збройних формувань загинули 132 українські військовослужбовці.