Посольство Росії в США назвало нові санкції Вашингтона проти Москви «новим сплеском русофобії» і додали, що для цього немає підстав.

Про це йдеться на сторінці посольства в Facebook 

Дипломати заявляють, що США начебто навмисно «розкручують» санкції проти Росії.

«Знову стали свідками зусиль США з розкручування санкційної спіралі проти Росії. Нові екстериторіальні обмеження введені відносно ряду вітчизняних підприємств машино- і приладобудування. Привід – «порушення американських національних режимів нерозповсюдження», – говорять у посольстві.

При цьому, на думку російських дипломатів «застосовувати обмеження по подібних сюжетах має право тільки Рада Безпеки ООН». І мають бути підстави, а доказів немає.

«І для цього потрібні вагомі підстави. Адміністрація ж знову ніяких офіційних доказів не надала», – повідомляє диппредставництво.

У такому разі вони вирішили назвати це «черговим сплеском русофобії».

«Вбачаємо в такому підході черговий сплеск русофобії, а також спробу забезпечення вузькокон’юнктурних інтересів на міжнародному ринку оборонних технологій», – додали в посольстві.

#EMBASSY_COMMENTOnce again we witnessed the US efforts to spin the spiral of sanctions against Russia. New…

Опубліковано Embassy of Russia in the USA / Посольство России в СШАЧетвер, 13 лютого 2020 р.

Нагадаємо. США ввели санкції проти трьох російських підприємств за законом про нерозповсюдження зброї масового знищення. Під них потрапили КБП імені Шипунова в Тулі, «НВО машинобудування» і ВАТ «Кумертауське авіаційне виробниче підприємство». Зазначені організації звинувачуються в порушенні американського законодавства про нерозповсюдження ядерної зброї.