Упродовж року в Центрі спеціального призначення протидії диверсіям і терористичним актам Військової служби правопорядку у ЗСУ відбувалося тестування новітніх зразків форми та спорядження. Про це повідомляє АрміяInform.

Вже проведено тестування нового літнього взуття, комплекту бойового спорядження, тактичних рукавиць. Наразі під час щоденних тренувань триває тестування польової форми одягу та бойових шоломів.

Кожен військовослужбовець отримує кілька комплектів форми і бойових шоломів різних виробників та має змогу перевірити їх під час бойової підготовки, занять, змагань та в повсякденному використанні. Також відбувається порівняння сучасних зразків з попередніми та між собою. Кожен військовий обирає той варіант спорядження, який йому підходить найбільше. Також є можливість обґрунтувати, чому та які недоліки він бачить у таких зразках.

Потім відбувається спілкування з фахівцями Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України, де «тестувальники» можуть пояснити, які недоліки були виявлені під час випробувальної експлуатації, та висловити побажання з удосконалення майна чи спорядження. В окремих випадках виробники вносять конструктивні зміни або усувають виявлені недоліки вже в процесі такого тестування.

Плідна та продуктивна спільна робота бойового підрозділу, фахівців Головного управління та виробника дає досить непоганий результат, який покращує боєздатність та функціональність українських військовиків.