Народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко прокоментував відставку генпрокурора Руслана Рябошапки.

Про це він розповів в ефірі програми «Говорить великий Львів», передає Еспресо.TV.

Народний депутат розповів як поділилися голоси за відставку Генпрокурора і зауважив, що союз «Слуг народу» та Медведчука (ОПЗЖ) є дуже показовим.

«Нова широка коаліція «Слуги народу» і «ОПЗЖ». Свої голоси віддали 189 «Слуг народу». Тобто, третина фракції «Слуги народу» не віддала свої голоси. Невистачаючі голоси були дібрані за рахунок тих, так званих, депутатських груп і найголовніше – фракцією «ОПЗЖ» , яка проголосувала майже у повному складі. Ми бачимо союз Зеленського і Медведчука по звільненню Рябошапки. Я думаю, що це є надзвичайно показовим і є надзвичайно небезпечним», – наголосив Гончаренко.

(Ми писали про те, як проходило голосування і включали прямий ефір)

Також він додав слова Зеленського про суб’єктність України. Але своїми останніми діями він просто відвертається від Заходу, який весь цей час підтримував нашу країну. Таким чином, залишається ще один варіант – Росія.

«Те саме ми побачила вчора, коли Зеленський згадав про суб’єктність України. Я це повністю підтримую, суб’єктність повинна бути, але коли одночасно він фактично рве відносини з Заходом, тоді вибачте, на кого ми будемо спиратися? В України, якщо подивитись на карту світу, не так багато вже варіантів. Якщо ми не працюємо разом із Заходом, то у нас залишається тільки Схід», – додав народний депутат.

Також нардеп прокоментував розмову із президентом Володимиром Зеленським під час засідання щодо відставки експрем’єра Олексія Гончарука.

(Ми писали про виступ Гончаренка, звернення до Зеленського/Голодобородька та про виключення мікрофону, відео)

«Я думав, що він хоче подякувати мені за мій виступ. А насправді він сказав мені наступне: “Не треба переходити на особистості зі мною». На що я йому сказав: Я на особистості не переходив, а йому не треба брехати людям. І на цьому наш не дуже довгий діалог завершився», – розповів Гончаренко.

А цей скрін дуже підходить до назви…