20 лютого, патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зафіксував двадцять одну реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град», які були розташовані з порушенням ліній відведення на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомила СММ ОБСЄ у щоденному звіті від 22 лютого поточного року.

«Місія продовжувала здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього. СММ зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення 21 реактивну систему залпового вогню в непідконтрольному урядові районі Луганської області», — йдеться у звіті ОБСЄ.

Згідно з документом, патруль місії в ході моніторингу 20 лютого 2021 року виявив системи типу «Град» біля населеного пункту Хрустальний (кол. Красний Луч; 56 км на південний захід від м. Луганськ).

Також за інформацією, у ході моніторингу ситуації безпеки на непідконтрольній уряду території Донеччини був зафіксований факт перешкоджання польотам безпілотників.

За оцінками спостерігачів, БПЛА втрачали сигнал, ймовірно, у наслідок глушіння. Крім того, приземливши один з літальних апаратів, команда СММ помітила, що одну стійку шасі БПЛА було пошкоджено, внаслідок ураження вогнем зі стрілецької зброї.