Спостерігачі ОБСЄ зареєстрували 111 порушень домовленостей про додаткові заходи щодо забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі, які вступили в силу 27 липня.

Про це інформує СММ ОБСЄ в звіті №178/2020 від 28 липня.

Уточнюється, що всі обстріли були зафіксовані в Донецькій області. До числа порушень також віднесли 21 вибух.

«Після того, як на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 липня було досягнуто домовленості про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню починаючи з 00:01 27 липня, СММ зафіксувала 111 порушень режиму припинення вогню — усі в Донецькій області (зокрема 21 вибух, а також 90 черг і пострілів зі стрілецької зброї). Усі ці порушення режиму припинення вогню зафіксовано в період між 09:45 та 11:35 27 липня», – йдеться у звіті.

Окрім того, в ОБСЄ звітують про безпілотний літальний пристрій поблизу лінії розведення сил і засобів у районі Золотого та Петрівського. Вказаний об’єкт літав у вечірній та нічний час.

Більшість одиниць озброєння (21 із 22) були розміщені з порушенням лінії відведення на непідконтрольній уряду частині Луганської області.

«Місія зафіксувала 22 одиниці озброєння, розміщені в порушення ліній відведення; з них всі, крім однієї, зафіксовані на аеродромі в непідконтрольному уряду Переможному в Луганській області», – додають в повідомленні.

Також російські найманці вкотре обмежували у свободі пересування спостерігачів.

Нагадаємо. З 27 липня на Донбасі встановлюється режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це домовилася Тристороння контактна група під час засідання у форматі відеоконференції, яке відбулося 22 липня.