Адвокат Юлії Кузьменко Владислав Добош заявив, що поліцейські 2 січня проводили слідчий експеримент у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.

«Я без десяти 17:00 отримав на електронну пошту від Бирка повідомлення, про те, що сьогодні о 18-й годині буде проводитися слідчий експеримент. Це при тому, що вони не надали нам ознайомитися із матеріалами справи, не відкрили відео, по якому мають проводити слідчий експеримент», – повідомив він.

Крім того, адвокат додав, що йому не надали всі матеріали справи, зокрема ті, що стосуються камер і самого експерименту. Добош вважає, що експеримент потрібно проводити о 2:40 ночі, оскільки саме такий час вказаний на відео з камер спостереження.

Адвокат Владислав Добош зазначив, що буде клопотати про повторне проведення слідчого експерименту. По-перше, він має бути о 2:40 ночі, бо саме цей час вказаний на відео з камер спостереження, а також повинні бути двоє осіб на експерименті, оскільки на відео з матеріалів справи їх зображено саме двоє. (За версією слідства правоохоронці вважають другою людиною Андрія Антоненко.

Добош також додав, що слідчий експеримент буде офіційно завершений лише після того, як всі відповідні протоколи будуть оформлені, а на експертизу буде направлено відео проведеного експерименту. Він підкреслив, що головна мета такого експерименту – перевірка та порівняння ходи підозрюваної на відео під час слідчих дій та з камер спостереження.

Нагадаємо. Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року від вибухівки.

12 грудня 2019 року міністр МВC Арсен Аваков за участю президента Володимира Зеленського на брифінгу повідомили про підозру п’ятьом особам: медсестри одного з парашутно-десантних батальйонів Яни Дугарь, лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інни Грищенко.

25 грудня кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко подала позов проти Міністерства внутрішніх справ та його керівника Арсена Авакова.

Раніше адвокат військовослужбовиці Яни Дугарь Микола Оріхівський заявив, що вона не причетна до вбивства журналіста Павла Шеремета, а докази проти неї сфальсифіковані.

Колишній тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що він взагалі не впевнений у тому, що і сам Аваков особисто переконаний у провині тих, кому висунув офіційні звинувачення у вбивстві Шеремета.