19 липня незаконні збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник знову застосував озброєння заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

Зазначається, що російські збройні формування використовували заборонене озброєння на кількох напрямках.

«Використавши артилерійські системи 122-го калібру та 120-ти мм міномети, агресор на світанку два рази обстріляв українських захисників неподалік Причепилівки, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ». Двічі противник відкривав вогонь і по оборонцях Луганського: спершу застосувавши міномети 120-го калібру, гранатомети та кулемети, а згодом — міномети 82-го калібру. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», ворог обстрілював наших військових з гранатометів та стрілецької зброї неподалік Водяного, а поблизу Старогнатівки та Лебединського — з великокаліберних кулеметів», – йдеться в повідомленні.

Українські військові негайно реагували на усі можливі загрози з боку бойовиків, тож НЗФ РФ отримали адекватну відповідь від Об’єднаних сил.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

«Противник здійснював обстріли по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем 122-го калібру, мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік 9 населених пунктів: Старогнатівка, Хутір Вільний, Водяне, Новоселівка Друга, Гнутове, Талаківка, Луганське, Новотошківське та Причепилівка», – йдеться в повідомленні.

На жаль, за минулу добу один український захисник зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!