З 27 липня на Донбасі оголосили чергове перемир’я. Згідно з ухваленим рішенням, має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню до повного врегулювання збройного конфлікту. Крім того, є заборона на будь-які пересування у бік сірої зони.

Однак українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) від самого початку почала фіксувати порушення.

Про це повідомляє командування операції Об’єднаних сил.  

До сьогоднішнього дня спостерігачами зафіксовано низку порушень, а саме:

інженерні роботи поблизу Ужівки та поблизу Голубівського;обладнання ходу сполучення і стрілецької вогневої позиції поблизу Набережного;інженерні роботи з обладнання спостережного поста поблизу Олександрівки;дообладнання стрілецької вогневої позиції неподалік Каштанового;обладнання нової вогневої позиції поблизу Золотого-5;переобладнання старих покинутих позицій в районі автомобільного мосту поблизу Калинового з метою скорочення відстані до позицій ООС.

Військове командування наголошує, що практика звинувачування української сторони у системних порушеннях застосовується російськими окупаційними військами для формування негативного іміджу ЗС України, носить політичну складову з метою зриву досягнутих домовленостей.

В ОБСЄ не зафіксовано жодного порушення зі сторони українських військових.

Варто зазначити, що у наданому переліку відсутні два грубих порушення перемир’я, що відбули 6 вересня.

В неділю окупанти прицільно обстріляли позиції ООС біля Красногорівки, у результаті чого один військовий отримав поранення. А вже увечері снайпер ворога поцілив в українського військового біля Причепилівки, який отримав поранення несумісне з життям.