Прем’єр-міністр підкреслив, що потрібно дати дітям можливість спокійно підготуватися до вступу.

Таку заяву він зробив у ході засідання Кабінету міністрів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль через ситуацію з масовим військовим призовом випускників шкіл звернувся до Міністерства оборони та Міністерства освіти й доручив скоординувати комунікацію з цього питання.

«Ситуація з військовим призовом випускників шкіл і повістками, які їм почали приходити. Я попрошу міністра оборони і в.о. міністра освіти краще скоординувати комунікацію з цього питання. Щоб батьки не нервували, діти не нервували», – сказав він.

Прем’єр також підкреслив, що 18-річні хлопці, які бажають вступити до вищих навчальних закладів, повинні таку можливість отримати.

«Їм, напевно, не треба вручати терміново повістки Дітям треба дати можливість спокійно підготуватися до вступу… Включіться у процес, важливо довести на місця військовим комісарам, щоб в цьому плані була координація і спокій», – заявив глава уряду.

Нагадаємо. Випускники шкіл і хлопці у віці 18-19 років почали масово отримувати повістки до військкомату.  МОН з цього приводу звернулось до Міноборони з проханням відстрочити весняний призов для випускників 2020 року.