До 6 років за гратами засуджено громадянина, який брав участь у викраденні протестувальників.

Про це йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора.

Встановлено, що чоловік, діючи за попередньою змовою з групою осіб, сприяв вчиненню незаконного позбавлення волі потерпілого 22 січня 2014 року, якого викрали із застосуванням насильства в районі станції метро «Петрівка» в Києві та доставили до наметового табору у лісосмузі, яка знаходиться неподалік від станції метро «Бориспільська». Чоловік отримав за злочин грошову винагороду – 800 грн.

Деснянський районний суд м. Києва засудив чоловіка та визначив покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 5 місяців. Однак з цим судовим рішенням не погодився прокурор Офісу Генерального прокурора та оскаржив його до Київського апеляційного суду

«Київським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора Офісу Генерального прокурора, скасовано вирок суду першої інстанції та засуджено громадянина, який у січні 2014 року брав участь у позбавленні волі учасників протестних акцій Євромайдану, а також незаконно придбавав та зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб (5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 307 КК України), до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю», – йдеться у сьогоднішньому повідомленні Офісу Генерального прокурора.