4 вересня Службою безпеки України порушено 15 нових кримінальних справ стосовно п’ятого президента Петра Порошенка. Адвокати підозрюють, що до цього приклали руку колишні власники ПриватБанку та Андрій Портнов.

Таку інформацію під час брифінгу озвучив Ігор Головань, один з адвокатів Порошенка.

“4 вересня з’явилося 15 нових кримінальних проваджень. Тепер справи порушила Служба безпеки”, – сказав він.

Головань оприлюднив інформацію, що Порошенку інкримінують посягання на територіальну цілісність, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, державну зраду, привласнення власності, фінансування тероризму та втручання в роботу електронно-обчислювальних машин комп’ютерних мереж.

Адвокат вважає, що й нові кримінальні справи виявляться такими ж порожніми, як і десятки тих, що були сфабриковані до цього часу.

“Фейкові провадження зайшли в глухий кут, тепер фабрикуються нові провадження, які дублюють собою те, що раніше було зареєстровано у ДБР і на розслідування яких були витрачені колосальні ресурси”, – заявив Головань.

Адвокат акцентував увагу на тому, що нові провадження, де йдеться про банківську систему, вказують на те, що до цього можуть бути причетні колишні власники ПриватБанку.

Ще одна з нових справ порушена за заявою Андрія Портнова (колишній заступник глави АП часів президента-втікача Віктора Януковича). У провадженні фігурує “Кузня на Рибальському”. На думку Голованя ця справа має на меті зірвати державне замовлення й перешкодити виконанню будівництва кораблів для ЗСУ.