Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок попросив усунути його від виконання обов’язків. Причиною назвав заяву Венедіктової, яка не може «по ньому працювати та вирішити в суді потрібні постанови в справі проти Порошенка»

Про це заступник міністра МЗС Єгор Божок написав у Твіттері і додав копію заяви.

Порядні прокурори підсвітили: Генпрокурор Венедиктова заявляє, що мій «дипломатичний статус заважає їй по мені працювати, а також вирішити в суді потрібні постанови в справі проти Порошенка». Щоб вивести рідний МЗС з-під генпрокурорської «уваги» попросив про відсторонення сам.???? pic.twitter.com/SEnX8DyUXt

— Yehor Bozhok (@YehorBozhok) June 19, 2020

«Генпрокурор Венедіктова заявляє, що мій «дипломатичний статус заважає їй по мені працювати, а також вирішити в суді потрібні постанови в справі проти Порошенка». Щоб вивести рідний МЗС з-під генпрокурорської «уваги» попросив про відсторонення сам», – написав він.

Він також долучив копію своєї заяву на ім’я міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

«У зв’язку з тим, що Генеральна прокуратура України вирішила продовжити слідство у внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань провадженні за підозрою мене в кримінальному правопорушенні, з метою забезпечення прозорого розслідування ситуації, яка склалася, прошу відсторонити мене від виконання повноважень за посадою заступника міністра закордонних справ Україна», – йдеться в заяві.

Варто зазначити, що Єгор Божок є фігурантом справи, за якою ДБР вручило підозру народному депутату, п’ятому президенту України Петрові Порошенку, у якій підозрюють, що він нібито у 2018 році «схилив» голову Служби зовнішньої розвідки (в той час її очолював Єгор Божок – ред.) до перевищення службових повноважень.

Раніше один з адвокатів Порошенка Ілля Новіков припустив, що мова може йти про підозру через призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.