Терорист мав великий досвід у бойових діях і створенні терористичних організацій. Переховуючись у Києві, він створив злочинне угруповання, а також продовжував здійснювати координацію осередків «ІД» за кордоном.

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.  

Зазначається, що співробітники СБУ затримали одного з керівників міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», який перебуває у розшуку за лінією Інтерполу.

«За отриманими українською спецслужбою даними, злочинець є вихідцем із однієї з пострадянських країн та входить до керівної ланки терористів «ІД». Встановлено, що свого часу затриманий був заступником відомого чеченського радикального ісламіста Ахмеда Чатаєва, якого підозрюють в організації теракту в Міжнародному аеропорту Ататюрк у 2016 році. Іноземець брав участь у бойових діях на території Сирії та Іраку, займався підбором і підготовкою бойовиків, організацією терактів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що терорист незаконно прибув до України ще у 2018 році завдяки підробленим документам.

«На Київщині він створив злочинне угруповання, до якого входили вихідці із країн Центральної Азії. За оперативною інформацією, протягом цього часу він продовжував здійснювати координацію осередків «ІД» за кордоном», – йдеться у повідомленні.

Вказується також, що його було затримано у Києві. Він перебуває під арештом терміном 40 діб.

СБУ перевіряє можливу причетність терориста та учасників злочинного угрупування до підготовки терористичних актів на території України. Наразі розпочато процедуру екстрадиційної перевірки.