Служба безпеки України повідомила про підозру військово-політичному «експерту», причетному до підривної діяльності в інтересах спецслужб РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Експерта» підозрюють у державній зраді та у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Наразі підозрюваного затримано.

Слідчими СБУ встановлено, що за завданням кураторів житель м.Київ створив мережу, до якої входили групи в соціальних мережах, youtube-канали та окремі блогери, які отримували гроші з РФ. На цих ресурсах з метою пропаганди підозрюваний поширював замовний контент від своїх координаторів з російського «Первого канала» та агенції «News Front».

Також «експерт» особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах, де за грошову винагороду від замовників сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі.

За даними слідства, в інформаційній сфері «експерт» вчиняв дії на шкоду територіальній цілісності, обороноздатності держави та брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Результати проведених експертних досліджень підтверджують ознаки такої підривної діяльності на шкоду державній безпеці. Психологічні та фоноскопічні експертизи тривають, щоб отримати додаткові докази щодо умисності таких дій з боку підозрюваного.