Службою безпеки України встановлені факти протиправної діяльності колишнього та діючого очільників «адміністрації» бойовиків у тимчасово окупованому Шахтарську, а також представника терористичного «МДБ ДНР».

Про це повідомляє прес-служба ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Обом так званим «мерам» тимчасово окупованого Шахтарська заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Під час розслідування встановлено, що так звані «мери» причетні до матеріального забезпечення бойовиків через стягнення незаконних «податків» з місцевих жителів. Також зловмисники займались протиправною «перереєстрацією» підприємств і промислових об’єктів на користь учасників НФЗ.

Також слідчими СБУ було заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації колишньому працівнику регіонального підрозділу МВС України.

За даними слідства, у 2014 році підозрюваний приєднався до незаконних збройних формувань, де отримав «посаду» так званого «слідчого МДБ ДНР». Встановлено, що зловмисник причетний до участі у допитах учасників АТО та місцевих жителів окупованої території Донеччини.

Також «слідчий» брав участь у допитах українських полонених у тюрмах, зокрема в катівні «Ізоляції».

Трьох підозрюваних оголошеного у розшук.