Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років.

Про це повідомляє Служби безпеки України, передає «Патріот Донбасу».

Зазначається, що було задокументовано численні факти порушення українського та міжнародного законодавства одним із «військових комісарів» тимчасово анексованого півострова.

«У ході досудового розслідування слідчі ГУ СБ України в АР Крим встановили, що підозрюваний після окупації півострова у 2016 році обійняв посаду «военного комиссара Республики Крым по Черноморскому и Роздольненскому районам». Він безпосередньо організовував та проводив примусові призовні компанії кримчан на строкову військову службу до Збройних сил РФ. У випадку відмови, фігурант залякував «призовників», у тому числі погрожуючи кримінальною відповідальністю», – йдеться у повідомленні.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років.

Досудове розслідування триває.

Довідка. Стаття 51 IV Женевської Конвенції від 12.08.1949 року про захист цивільного населення під час війни категорично забороняє державі-окупанту примушувати цивільне населення до служби в її збройних силах.