У Службі безпеки України підтвердили, що провадження щодо ймовірної державної зради з боку представників української делегації на переговорах у Мінську – глави Офісу президента Андрія Єрмака та другого президента Леоніда Кучми, відкрито.

Про це повідомили у відповіді СБУ на запит Укрінформ

Водночас, додали, шо повідомлення про підозру не здійснювалося.

«Повідомляємо, що на виконання рішення Шевченківського районного суду міста Києва від 23 квітня 2020 року та на підставі звернення від 13 березня 2020 року народного депутата України Володимира В’ятровича щодо ймовірного вчинення кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, Головним слідчим управлінням СБУ внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У зазначеному кримінальному провадженні повідомлення про підозру не здійснювалося», – йдеться у документі.

Читайте також: «Внутрішній конфлікт»: детальний розбір того, що відбулося у Мінську

Також у Службі безпеки України підкреслили, що докладні відомості досудового розслідування поки розголошувати не можна.

Нагадаємо. 13 березня народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович звернувся у Службу безпеки України, Національне антикорупційне бюро та Держбюро розслідувань із вимогою відкрити провадження проти глави Офісу президента Андрія Єрмака та другого президента Леоніда Кучми.

8 квітня Служба безпеки України заявила, що не відкриватиме кримінальне провадження щодо згоди Єрмака на створення так званої «консультативної ради». Немає підстав – офіційна відповідь на звернення.