Злочинці планували вивезти з нашої країни товари військового призначення.

Про це повідомляє Служба безпеки України, передає «Патріот Донбасу».

«Контррозвідники СБ України задокументували та припинили протиправну діяльність посадовців однієї із київських структур у сфері державного експортного контролю, які планували вивезти з нашої країни товари військового призначення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що було попереджено незаконну поставку з України до однієї з країн Близького Сходу агрегатів, комплектуючих та деталей для зенітно-ракетного комплексу «Оса-АК-М».

«Для приховування військового призначення цих товарів відправником були вказані неправдиві відомості щодо їх кількісно-якісних характеристик. Також на продукцію не було надано необхідних дозвільних документів Державної служби експортного контролю України», – повідомляє СБУ.

Матеріали, задокументовані контррозвідкою СБ України, передано до органу досудового розслідування для прийняття процесуального рішення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.