Нещодавно у мережу виклали відео зі стрільбою САУ «Богдана», яке було знято ще кілька років тому. Сьогодні САУ подолала всі проблеми, що були раніше, і готується до справжніх випробувань Збройними силами України.

Про це повідомляє Defense Express.

Видання зазначило, що відео, яке нещодавно було опубліковано у мережі, випадково прийняли за нове, оскільки дати там не було, а погодні умови на запису співпадають із нинішніми. Проте знято воно декілька років тому і опубліковано в одному з підкастів Defense Express, який присвячений розробці САУ «Богдана».

(на 0:44 секунді)

Крім того, видання додає, що у відео досі помітний старий дульний компенсатор «Богдани», який вже замінено на більш сучасний варіант.

Defense Express дізнався у заступника Міністра оборони України Олександра Миронюка коли розпочнуться випробування.

«Проблеми, які розпочались навколо САУ «Богдана» у 2018 році були успішно подолані у 2020 році завдяки, в першу чергу, Міноборони. На сьогоднішній день ніяких перешкод немає. Найближчим часом «Богдана» вийде на випробування на полігони Збройних Сил України. Ця артсистема потрібна українському війську», – сказав Миронюк.

За його словами, вся необхідна для випробувань кількість снарядів у калібрі 155 мм вже знаходиться на складах.

САУ «Богдана» розглядається у ЗСУ,як один з основних варіантів переозброєння, і перш за все – для заміни старих самохідних систем артилерійських бригад. Очікується, що за своїми можливостями САУ «Богдана» вийде на один рівень з іншими самохідними системами країн-членів НАТО. Зокрема її дальність стрільби становить до 40 км звичайним снарядом, а активно-реактивним до 60 км.