Безпілотник зняв розстріл тих, хто вийшов на пошуки тіла загиблого українського воїна. Це була пастка, під час якої російські збройні формування свідомо розстріляли українську групу у білих касках на Донбасі. Є беззаперечні докази цього факту і це – воєнний злочин.

Про це у відеосюжеті повідомляє кореспондент «ТСН.Тиждень» (відео внизу сторінки)

У сюжеті нагадується, що 13 липня українську групу під білим прапором, яка намагалася забрати тіло загиблого українського бійця, розстріляли попри домовленості про режим «тиші».

Окупанти намагаються переконати світ, що відкрили вогонь по диверсантах, однак є беззаперечні докази, що кремлівські найманці, порушуючи всі міжнародні угоди, свідомо розстріляли людей у білому, які ішли з гуманітарною місією.

Читайте також: Російські найманці забрали тіло загиблого бійця, вбитий медик і поранений захисник досі на полі бою

Безпілотник зняв розстріл тих, хто вийшов на пошуки тіла загиблого українського воїна. Важкопоранена людина, одягнена в білий шолом та білий бронежилет, намагається відповзти в укриття. І ці кадри – не останній доказ кривавого злочину на Донбасі.

Розстріл української евакуаційної групи по дорозі до тіла не був випадковим. Тоді на українських бійцях були білі шоломи, білі бронежилети, білі пов’язки на руках. Це була головна умова, за якої проросійські бойовики погодились надати режим «тиші», тож, вони добре знали, хто і коли до них підійде.

Читайте також: Штаб ООС: Російські НЗФ третій день не дають провести розшук пораненого після засідки на евакуаційну групу

13 липня о 9 ранку біля позицій НЗФ РФ, де напередодні було зафіксовано скупчення військової техніки, підірвався командир групи розвідки. Бойовики дозволили забрати тіло. Через Спостережну місію ОБСЄ гарантували режим «тиші». Разом із бійцями по тіло вийшли і представники Спільного центру координації та контролю. І тут почалось пекло.

«Після того, як ми дійшли до місця, коли був, так скажімо, візуальний контакт з тілом, з кущів почули крик, з дистанції 15-20 метрів. Після крику, через декілька секунд, відкрився шквальний вогонь по нас. Нас затискали з трьох сторін, тобто, перехресним вогнем не давали нам вийти. Противник вів вогонь з трьох точок. Вони вже на нас чекали, стежили за нашими переміщеннями, кажуть морські піхотинці, учасники пошукової групи.

Це була пастка. Першого бійця було поранено. Безпілотник бачив, як хлопець у білому шоломі наклав собі жгут, шукаючи укриття.

Морпіхи повернулися на місце засідки, де був їхній товариш. Ймовірно, живий. До пораненого спробував дістатися польовий медик з позивним «Естонець», який рятував життя українських бійців, постійно проводячи на передовій тренування самопорятунку. Це був останній вихід медика…

Читайте також: Російські найманці заявили, що знайшли тіло українського військовослужбовця поблизу Зайцевого

ОБСЄ просто зняла з себе відповідальність, заявивши, що «Гарантії безпеки – це домовленості між сторонами на місцях, і саме сторони відповідають за ініціювання, дотримання та виконання таких домовленостей».

Керівник української сторони Спільного Центру З контролю та координації Микола Левицький у відповідь на запитання щодо пастки, відповів: «Конкретної відповіді нам немає, чому так сталося, чому не дотрималися режиму «тиші», чому влаштували ту засідку».

Читайте також: У Лимані Донецької області прощаються із загиблим командиром розвідвзводу 35-ї ОБрМП Дмитром Красногрудем (фото)

Нагадаємо. У середу, 15 липня, естонські медіа повідомили, що 13 липня під час воєнних дій на Донбасі загинув громадянин Естонії Микола Ільїн, який народився в Білорусії. Він був військовим медиком українських Збройних сил.

13 липня на Донбасі поблизу Зайцевого попри домовленість про припинення вогню підтримувані Росією бойовики обстріляли групу військовослужбовців, які намагалися евакуювати з поля бою тіло українського бійця.

Внаслідок обстрілу загинув медик, ще двоє військових були поранені.

У Донецькій області прокуратура розпочала розслідування обстрілу медперсоналу під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця.

А так працює російська пропагандистська машина. Російські найманці намагаються зняти відповідальність за воєнний злочин, не економлячи на фантазіях.

Слідкуйте за актуальними новинами в Україні та світі разом з «ГРУПА ПАТРІОТ»