Чергове засідання Окружного адмінсуду м. Київ по справі про перехід ЗСУ на нову систему харчування відкладено. Причина – відпустка судді.

У Міноборони не отримували повідомлення про те, що судове засідання, призначене на 4 вересня, не відбудеться. Як пізніше стало відомо від помічника судді, відпустка триватиме до 13 вересня. Лише після цього має бути призначена наступна дата наступного засідання, наразі вона невідома.

Як відомо, справу проти Міноборони було відкрито за позовом фізичної особи – підприємця з Луцька. Бізнесмен брав участь у тендерах і заблокував торги на закупівлю послуг з харчування військових. У липні судовим рішенням було зупинене дію наказу МО від 04.03.2019 №90 року «Про перехід військових частин Збройних сил України (ЗСУ) на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування у 2019 році».

Попри те, що позивач не має відношення до наказу Міноборони і його права чи законні інтереси жодним чином не порушено, судова тяганина гальмує впровадження нових стандартів харчування в армії. Наразі важко сказати, чи надовго затягнеться розгляд справи. Не можна виключати, що у позивача з’являться нові аргументи для її продовження.

Нагадаємо, що повний перехід на нову систему харчування ЗСУ мав закінчитись до кінця 2019 року. Станом на початок липня, до судового блокування, його здійснено у понад 70 частинах. Ще понад 200 частин наразі користуються старою системою.