Секретар РНБО звернувся до суддів Конституційного суду із закликом добровільно піти у відставку.

Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов написав у Фейсбуці.

Данілов зауважив, що своїм рішенням від 27 жовтня судді посягнули на низку фундаментальних засад конституційного ладу в Україні і здійснили спробу повалення конституційного ладу, а також зміни політичного курсу країни.

«Подібні дії мають усі ознаки кримінального злочину, за який передбачено відповідне покарання. Тому раджу панові Тупицькому не засмічувати інформаційний простір істеричними заявами, а разом з адвокатом думати над лінією захисту в суді. Ще раз акцентую увагу на тому, що при ухваленні рішення Конституційний Суд посягнув на норми Конституції України, які гарантують курс нашої країни до ЄС та НАТО», – зазначив він.

Він також додав, що у разі прийняття Верховною Радою законопроєкту президента Володимира Зеленського про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства, припиняються повноваження чинного складу суду, але не самого КСУ.

«Наостанок хочу закликати: припиніть шантажувати країну. Не варто керуватися принципом, що замовлення вітчизняних олігархів та іноземних «спонсорів» має бути відпрацьоване в будь-якому разі. Це шлях до прірви. Ростов не гумовий, і власні маєтки через кордон перевезти не вдасться. Збережіть залишки честі й подайте у відставку», – резюмував Данілов.