Розміщення вогневих позицій у спальних районах – це нормальне явище для окупантів, які є тимчасовими людьми на Донбасі. Звісно, що Донбас в ніяку РФ не візьмуть, а використають і кинуть напризволяще.

Особливо цинічним є поведінка командира 3 мсбр так званого полковника Тітова або Демонова з позивним «Алтаєць» або «Генрих», який наказав розмістити вогневі позиції і склади з боєприпасами біля водогонів, електропідстанцій – тобто критичної інфраструктури району.

Спочатку провокація ВСУ, а у випадку відповіді – зруйнована інфраструктура. Це гарна картинка для російських ЗМІ і спостерігачів ОБСЄ.

Так, 6 липня о 02:00 командир російських угруповань з позивним «Мінер» з вогневих позицій (х-5357318 у- 7426243), наказав відкрити провокуючий вогонь по підрозділах ВСУ. Внаслідок 4 залпів по 2 снаряди було спровоковано пожар і вщент вигоріло українське пшеничне поле.

О 02.49 підрозділи провели контрбатарейні дії внаслідок яких було знищено 2 САУ 2С1 противника та склад з БК.

Вогневе ураження противника наносилось в райони териконів та лісосмуг, які не використовуються з 2014 року, але саме там знаходились вогневі позиції артилерії противника.

Об’єкти цивільної інфраструктури внаслідок роботи не постраждали, тому що найближчим об’єктом, де проживають місцеві жителі, знаходиться близько 1500 м від району нанесення вогневого ураження.

Однак внаслідок детонації великої кількості снарядів до ствольної артилерії, осколками був пошкоджений водогін.