За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупанти знищують камери відеоспостереження, щоб приховати свої дії та уникнути відповідальності за порушення режиму припинення вогню.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

«Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ активізувало залучення диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар для дій у районах передових позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Російські диверсанти знищують елементи систем відеоспостереження з метою приховування дій у «сірій зоні», уникнення відповідальності за порушення Мінських домовленостей про припинення вогню, спричинення втрат особовому складу підрозділів об’єднаних сил та провокування вогню у відповідь», – повідомив речник МО України Михайло Шаравара.

Слід зазначити, що на передовій позиції українська розвідка зафіксувала прибуття інженерно-саперних підрозділів у складі кадрових військових збройних сил Російської Федерації. Метою Їх візиту є організація та обладнання мінних та сигнальних полів.

Нагадаємо, що про всі факти порушення терористами режиму припинення вогню представники ОБСЄ проінформовані українською стороною СЦКК.