Російська делегація на переговорах в ТКГ хоче провести «спільні інспекції» для перевірки звітів СММ ОБСЄ.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 1 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Він привернув увагу присутніх делегацій до блокування Росією переговорів у рамках ТКГ.

«Не безпековому треку представники Росії в ТКГ виступають за перегляд додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню, погоджених 22 липня після тривалих переговорів та скрупульозної підготовчої роботи», – заявив Цимбалюк.

Він додав, що російська сторона робить це, попри численні звіти СММ ОБСЄ про те, що «режим тиші» реально працює, за винятком окремих порушень.

«Росія натомість вимагає проведення так званих спільних інспекцій для перевірки звітів та висновків ОБСЄ. Дозвольте мені чітко заявити: Україна повністю довіряє ОБСЄ та високо цінує важливе звітування з боку СММ», – очільник місії України в ОБСЄ.

Цимбалюк наголосив, що ситуація у переговорах ТКГ через блокування делегацією РФ вже дійшла того стану, що «настав час бити на сполох» з цього приводу, додавши, що продуктивна робота не ведеться вже кілька тижнів.