Російська влада в анексованому Криму намагається змінити етнічний склад територій.

Про це розповіла заступник постійного представника президента в Автономній республіці Крим Таміла Ташева в інтерв’ю РБК-Україна.

Вона заявила, що країна-агресор свідомо зменшує цифри, коли озвучує кількість росіян, які переїхали на територію тимчасово окупованого Криму з Росії за період з 2014 року по сьогоднішній день. За даними Таміли Ташевої, Російська Федерація переселила на півострів вже близько 500 000 чоловік, але озвучує лише 280 000 осіб.

За її словами, влада Росії прекрасно розуміє, що штучне змінення етнічного складу територій шляхом цілеспрямованого переміщення населення – це злочин за міжнародним правом. Саме тому, коли якісь цифри озвучуються, то вони значно менше від реальних.

Заступниця представника президента АР Крим підкреслює, що така кількість переміщених осіб складає дуже великий відсоток по відношенню до загальної кількості людей, що мешкають на півострові. Крім того, з початку незаконних дій Росії щодо Криму звідти виїхало близько 25 000 лише кримських татар, а скільки всього людей поїхало з півострова точно підрахувати неможливо. Тільки за офіційними даними ця кількість складає близько 50 000 чоловік.

«Реальні цифри можуть бути навіть в два рази більше. Багато навіть не реєструються як внутрішньо переміщені  особи», – додала Ташева.