В Росії відреагували на заяву президента України про можливість відмови від переговорів з Росією по Донбасу через рік у разі, якщо не буде жодних результатів щодо закінчення війни. Вони говорять, що не розуміють причину, чому Україна повинна виходити з «нормандського формату».

Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

Він пригрозив, що в разі виходу ситуація стане непередбачуваною.

Крім того, стандартно звинуватив Україну у тому, що вона не виконує угоди, і говорить, що взагалі не розуміє, «хто заважає Києву діяти в рамках «нормандського формату».

«Саме Україна не виконує свою частину угод. Зеленський скаржиться сам на себе», – заявив Джабаров.

Заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Віктор Водолацький взагалі заявив, що «вийти з «нормандського формату» Зеленському не дозволять його німецькі та французькі куратори. Мовляв, Зеленському доведеться або спростувати свої слова, або розірвати всі відносини і повністю відмовитися від Донбасу.

Нагадаємо. 6 березня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вийде з «мінського процесу» у разі, якщо глава РФ Володимир Путін не припинить війну на Донбасі протягом одного року.