Росія заявляє, що ніхто поки ще не узгодив конкретну дату зустрічі лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Франція та Німеччина). Вона дійсно може відбутися до кінця нинішнього року, але конкретних термінів ще немає.

Так заявив помічник президента Росії Юрій Ушаков в ефірі російського ТБ, незважаючи на те, що вже вчора всі ЗМІ Росії, України та багатьох країн написали про 9 грудня.

Але ж «шанс» провести зустріч Росія все ж розглядає.

«Я думаю, що в цьому році цілком буде шанс провести. Я не можу сказати конкретні терміни, тому що вони ще поки обговорюються, але очевидно в цьому році», – сказав Ушаков.

Нагадаємо. Адміністрація президента Франції вчора, 16 листопада, повідомила, що саміт «нормандської четвірки» має відбутися у Парижі 9 грудня.

Також прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що проведення саміту «нормандської четвірки» прямо не залежить від прийняття закону про особливий статус Донбасу, але це буде важливою подією.

«Це такий наріжний закон, а головне – його потрібно погодити з «ДНР» і «ЛНР», а до сих пір Київ виключає прямі контакти. Як вони будуть узгоджувати, в якому форматі? Тобто тоді з’явиться більше питань», – заявив він.

Пєсков також додає, що «Нормандська четвірка» розраховує на те, що українська сторона «розуміє, як вони будуть далі поводитися і що будуть робити з цим законом».