Росія нарощує угруповання у Калінінградській області та вже сформувала повноцінну мотострілецьку дивізію. У РФ не збираються зупинятися на досягнутому рівні, тому у 2021 році в Калінінградську область має надійти додаткове озброєння.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Розгорнута в Калінінградській області мотострілецька дивізія включає в себе танковий полк, який нещодавно отримав 30 танків Т-72Б3. Крім того, тут постійно присутній патрульний корабель, озброєний крилатими ракетами типу «Калібр», і винищувачі Су-30СМ, кількість яких не уточнюється.

Командувач Балтійським флотом ВМФ Росії адмирал Олександр Носатов заявив, що розгортання цього угруповання є відповіддю на формування у Балтії тактичних груп НАТО. При цьому не згадав, що розгортання Росією нових підрозділів розпочалось до формування у балтійському регіоні у 2017 році багатонаціональних груп НАТО.

Так, переозброєння 152 ракетної бригади в Черняховську Калінінградської області на нові комплекси класу земля-земля 9К720 «Іскандер-М» розпочалось значно раніше ніж саміт НАТО у Варшаві, коли було прийнято рішення про формування 4-х тактичних груп у Балтії. А поблизу Балтійська після 2015 року Росія відновила сховище боєприпасів та почала його активну розбудову.

У Стратегічній доповіді НАТО йдеться, що Росія регулярно проводить «військові операції у безпосередній близькості до країн учасниць НАТО» та погрожує їхній безпеці.