Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна показала себе як надійного міжнародного партнера у розслідуванні авіакатастрофи рейсу MH17 над Донбасом.

Про це глава держави повідомив у соцмережах.

Саме таку заяву зробив президент у річницю авіакатастрофи.

Шість років тому сталася страшна катастрофа пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, що…

Опубліковано Володимиром ЗеленськимЧетвер, 16 липня 2020 р.

З моменту збиття літака Boeing-777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 над українським Донбасом пройшло 6 років. І Зеленський нагадав, що кримінальний процес проти винуватців катастрофи розпочався в Нідерландах 9 березня цього року.

«Від початку розслідування цієї трагедії Україна показала себе як надійного міжнародного партнера, зацікавленого у правді. Цей суд обіцяє стати одним з найбільших у світовій практиці за останні десятиліття, адже, крім усього іншого, до нього прикута значна міжнародна увага», – йдеться у заяві.

Він підкреслив, що «ніщо не поверне втрачених життів і не втамує горя рідних і близьких, чиї батьки, діти, друзі загинули в катастрофі».

«Але справедливість має восторжествувати. В ім’я миру та пам’яті всіх загиблих», – додав Зеленський.

Нагадаємо. Малайзійський Boeing-777 рейсу МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур був збитий над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами катастрофи стали 298 людей. Основна версія – літак був збитий проросійськими бойовиками із зенітної установки «БУК», яку привезли з території Росії.