Міністерство з питань тимчасово окупованих територій виділить родинам 28 політвʼязнів, незаконно утримуваних в Росії, по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їхній соціальний захист провела чергове засідання, під час якого ухвалила рішення виділити матеріальну допомогу ще 28 українським громадянам. На ці потреби скерують 2,8 мільйона гривень.

«Відтак, матеріальну допомогу по 100 тисяч гривень отримають родини 28 незаконно ув’язнених Російською Федерацією українських громадян, які наразі знаходяться за ґратами. Таким чином, ще 2,8 мільйонів гривень будуть спрямовані на відповідні виплати», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже не перша допомога родинам, які знаходяться у російському полоні.

«У жовтні Міжвідомча комісія також виділила по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги родинам 20 українських громадян, які позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України та до цих пір знаходяться за ґратами в РФ. Окрім того, аналогічні виплати отримали троє українських громадян, звільнених з російського полону», – зазначено у повідомленні.

Також вказується, що Мінреінтеграції продовжує роботу зі спрощення механізму надання допомоги громадянам, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації (незаконно засудженим, військовополоненим).