Наразі стоїть питання про одну з можливих перших хвиль з 10 осіб, які особливо потребують звільнення.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, «Укрінформу».

За його словами, Україна подала списки на обмін утримуваними особами за чотирма категоріями. Тож влада розраховує на можливість найскорішого звільнення перших 10 громадян, які потребують медичної допомоги.

«На сьогодні ми знаходимося в режимі перемовин. Українська сторона подала списки за чотирма категоріями на ім’я відповідного модератора ОБСЄ. І сьогодні стоїть питання про одну з можливих перших хвиль з 10 осіб, які особливо потребують звільнення у зв’язку з певними медичними показниками. Ми маємо надію, що окупаційний режим, який працює під дахом Російської Федерації, все ж таки завершить свої формальні речі. Тому є шанс, що ми дійдемо до нового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб», – повідомив Резніков.

При цьому, він не назвав прізвища згаданих 10 осіб та наголосив, що часові рамки обміну передбачити складно.

«На жаль, використовують (представники «ДНР»/«ЛНР» – ред.) людей як заручників для того, щоб у перемовинах максимально виторгувати по інших позиціях», – пояснив віце-прем’єр.

Резніков додав, що контакти у безпековому та гуманітарному аспектах в рамках ТКГ відбуваються постійно.