Президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд до Держдуми законопроєкт, що дозволяє йому отримати довічну квоту в Раді Федерації.

Це випливає з тексту документу, який опублікований на сайті Держдуми, передає The Insider.

Згідно із законопроєктом, президент Росії, який припинив виконання своїх обов’язків у зв’язку із закінченням повноважень або достроково в разі його відставки, стає сенатором довічно.

Уточнюється, що глава держави, який припинив виконання своїх повноважень, набуває статусу сенатора з моменту подачі в Раду Федерації заяви з доданням необхідних документів.

Заява може бути подана одноразово протягом 3 місяців з дня припинення виконання повноважень президента. При цьому наголошується, що президент, повноваження якого припинені до прийняття даного закону, може подати таку заяву протягом 3 місяців з дня набрання законом чинності.

Крім того, президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроєкт «Про Державну Раду РФ». Згідно з проєктом закону, головою Держради буде президент. До складу ради увійдуть глава уряду, спікери обох палат парламенту, керівник адміністрації президента і глави регіонів