Ватажок угруповання «ДНР» Денис Пушилін сьогодні відпустив трьох підлітків, які були затримані бойовиками в 2016 році за звинуваченням у підривах.

Про це повідомила «омбудсмен ДНР» Дар’я Морозова.

«Глава «ДНР» Денис Пушилін помилував трьох із затриманих, які два з половиною роки тому влаштовували диверсії в Ясинуватій. Це гуманне рішення дозволить їм сьогодні повернутися на свободу», – сказала Дар’я Морозова під час пресконференції.

Варто нагадати, що питання про звільнення підлітків неодноразово порушувалося під час засідань Тристоронньої контактної групи в Мінську в попередні роки. Але марно.

Наразі невідома участь інших затриманих підлітків.

Нагадаємо. П’ятеро жителів непідконтрольної українській владі Ясинуватої віком від 15-ти до 18-ти років були затримані у вересні 2016 року за звинуваченням у скоєнні диверсійної діяльності начебто за вказівкою українських спецслужб.

На сайті т.з. «МГБ ДНР» повідомлялося про причетність до підривів декількох автомобілів семи осіб: Богдана Ковальчука (1998 р.н.), Арсенія Белавина, Дениса Коваля, Владислава Пазушко (2001 р.н.), Максима Солодовникова (1999 р.н.), Ярослава Миронова (2001 р.н.), Дениса Хміленко (1999 р.н.).

Белавина тоді не затримали, він був оголошений бойовиками в розшук.

Денис Коваль повернувся на вільну територію України 29 грудня в рамках обміну «76 на 124».

«МГБ ДНР» інкримінувала їм підрив ряду автомобілів, цивільних і військових об’єктів, зокрема рухомого складу в Ясинуватій.