У лютому 2020 року Голова правління державного ПриватБанку Петр Крумханзл заявив про велику загрозу того, що колишні власники банку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов повернуть банк у свою власність або доб’ються від держави «щедрої компенсації».

У квітні 2019 року він висловлював впевненість, що банк неможливо повернути колишнім власникам.

Про зміни та ризики сьогодні Крумханзл повідомив у коментарі Financial Times.  

Він пояснив, що колишні власники ПриватБанку подали до судів понад 800 позовів. Майже у всіх – оскарження націоналізації банку та пов’язані з нею процедури.

За його словами, щоб не допустити повернення ПриватБанку колишнім власникам в уряді та Національному банку розробили спеціальний законопроєкт. Але зараз цей проєкт змінено: замість документа на 400 сторінок у Раду надійшов 8-сторінковий документ, який більш вигідний Коломойському.

При цьому він додав, що у разі, якщо націоналізацію ПриватБанку скасують, МВФ припинить співпрацю з Україною. А це означатиме погіршення стану економічної ситуації в країні.

«Я не впевнений, що Зеленський має правильну картинку (ситуації з ПриватБанком – ред.), адже цю картинку формують люди, що оточують президента», – вважає Крумханзл.