На адмінкордоні з окупованим Росією Кримом Держприкордонслужба посилила контроль за мешканцями півострова, які мають борги. В окремих випадках їм буде заборонено перетинати адмінкордон.

Про це повідомив завідувач сектору міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Херсонській області Денис Чістіков під час пресконференції в медіа-центрі IPC-Херсон.

За його словами, що з грудня 2019 року ведеться посилений контроль щодо боржників. У разі, якщо виявляться якісь виконавчі впровадження, людині заборонять в’їзд до Криму, поки він не розрахується з боргами.

«З грудня минулого року Державна прикордонна служба України посилила контроль щодо боржників. Кримчани, що в’їжджають на підконтрольну територію України, повинні перевіряти свою заборгованість та бути впевнені у її відсутності. В разі, якщо на цих осіб відкриті виконавчі провадження, їм може бути відмовлено у в’їзді до Криму до моменту погашення всіх боргів. Це стосується заборгованості по аліментах, банківських кредитах, тобто все, що передано до розгляду Державною виконавчої служби. Особа для того, щоб повернутись на територію АРК, має одразу розрахуватися зі своїми боргами. У 2020 році нашим Міністерством було зафіксовано вже два такі випадки», – сказав Чістіков.

Пресслужба Херсонського прикордонного загону підтвердила цю інформацію. Крім того, вони додали, що десь 20 відсотків від загальної кількості відмов на в’їзд до Криму стосується саме боржників.

Нагадаємо. 9 лютого Кабінет міністрів продовжив спрощений режим в’їзду дітей в ОРДЛО та в окупований Крим, але при цьому вніс зміни до порядку перетину лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях громадянами України віком від 14 до 16 років. Громадяни України, які не мали можливості оформити паспорт через постійне проживання на тимчасово окупованих територіях, можуть перетинати КПВВ зі свідоцтвом про народження або довідкою, виданою територіальним органом або підрозділом ДМС при втраті або крадіжці паспорта.