Після заяв так званої «ДНР», підконтрольна Росії «ЛНР» вирішила не залишатися осторонь і також відповісти на заяву міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про те, що Київ працює над новою редакцією Мінських угод.

Так званий «міністр закордонних справ «ЛНР» Владислав Дайна інтерпретував слова Пристайка як відмову виконувати Мінські угоди. І звернувся до європейських гарантів Мінських угод.

«В обставинах, що склалися, європейські гаранти Мінських угод повинні звернути пильну увагу на деструктивні тенденції в українській владі і вжити заходів до відмови України від маніпуляцій та поверненню до сумлінного виконання прийнятих на себе зобов’язань», – заявив Дайна.

І додав, що у разі будь-яких спроб змінити домовленості у самопроголошених «Л-ДНР» залишиться тільки два варіанти: повернення до військових дій або «максимальна інтеграція з Російською Федерацією».

Нагадаємо. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що триваюча війна говорить про те, що потрібно змінити Мінські домовленості, які вже вичерпали себе.

У самопроголошеній «ДНР» заявили, що будь-які дії з перегляду Мінських угод стануть «новим витком ескалації збройного протистояння». Так само, як і присутність міжнародних миротворчих сил. Після чого взагалі пригрозили міжнародними санкціями Україні.