Луганська обласна прокуратура оскаржила рішення Сєвєродонецького міського суду Луганської області, яким застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до підозрюваного в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

«Луганський апеляційний суд скасував вказане рішення суду першої інстанції та застосував до колишнього учасника НЗФ РФ більш суворий запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 181600 гривень. У залі суду підозрюваного взято під варту», ‒ йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ще на початку 2015 року мешканець Харкова прибув на окуповану територію Луганської області та вступив до так званого «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова».

Крім того, чоловіком регулярно проводилася розвідка з метою збору оперативної інформації щодо переміщення та дислокації військової техніки та особового складу ЗСУ.

Всі дані він передавав керівництву «козачого полку» для координації та ведення бойових дій у районі проведення АТО поблизу м. Кадіївка (раніше м. Стаханов), де дислокувався підрозділ.

У липні 2016 року учасник НЗФ РФ через Російську Федерацію повернувся із тимчасово окупованої території та залишився проживати у місті Харків.