У Києві 9 серпня відбулася зустріч між представниками юрдепартаменту Міністерства оборони України та Джозефом Басбі — директором Асоціації сприяння міжнародного розвитку та стабільності. В рамках зустрічі військові юристи не лише розробили спільний план діяльності, але й отримали корисну військову фахову літературу.

«Затверджений план спільної діяльності передбачає чіткі кроки щодо підвищення професійної підготовки особового складу міноборони та збройних сил у сфері міжнародного права, права збройних конфліктів та оперативного права», — зазначив директор Юридичного департаменту Міністерства Оборони України Валерій Коваль.

Видання пан Басбі передав правникам особисто. Українці отримали науково-практичні видання присвячені аналізу юридичних нюансів можливостей захисту від гібридної агресії на міжнародному рівні.

«Зміст цих книг сфокусований на юридичних аспектах протидії гібридній агресії, в них є приклади можливої протидії для захисту. Ця література буде основою для вибору правильних інструментів та юридичних механізмів, що допоможуть посилити позицію України на міжнародному рівні. Я переконаний: ці видання стануть у пригоді Юридичному департаменту МОУ під час досягнення визначених цілей», — сказав Джозеф Басбі.

Частина переданих посібників потрапить до Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, де використовуватиметься для навчання нових спеціалістів.