Президент України записав нове відеозвернення, у якому розповів про літаки з Китаю, які привезли та ще привезуть медичну допомогу. А також повідомив про два шляхи, якими може від завтрашнього дня піти Україна: отримати допомогу або оголосити можливий дефолт. І уряд рішення вже прийняв.

Відповідне звернення опубліковано на офіційному телеграм-каналі та у Фейсбук.

Звернення Володимира Зеленського щодо прибуття чергового літака з медичним вантажем з Китаю.

Володимир Зеленський звернувся до українців, повідомивши про прибуття чергового літака з медичним вантажем з Китаю. Крім того, Глава держави наголосив, що вже вночі в Україну мають доправити ще 100 тисяч високоточних ПЛР-тестів.Окрему увагу у своєму зверненні Президент приділив позачерговому засіданню Верховної Ради, яке має відбутися завтра. Він закликав народних обранців ухвалити два життєво важливих закони, після чого Україна одержить підтримку від міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів. Інакше нашій державі через пандемію коронавірусу загрожуватимуть занепад економіки й навіть дефолт.«Завтра народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. Суспільство зрозуміє – ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів. Усвідомте свою відповідальність», – звернувся до депутатів Володимир Зеленський. Насамкінець Глава держави розповів про те, як під час карантину реалізовуватиметься проект дистанційної освіти для школярів.

Опубліковано Офіс Президента України Неділя, 29 березня 2020 р.

Президент повідомив, що в Україну прибув другий літак з Китаю, який доставив 300 тисяч спеціальних респіраторів, а також 35 тисяч захисних костюмів для лікарів, військових і поліцейських. Крім того, за його словами, привезли два мільйони масок для населення.

«Вантаж уже розподілено, він прямує в регіони України. Сьогодні вночі літак знову вилетить до Китаю по наступний вантаж. Водночас ми очікуємо прибуття окремою доставкою 100 тисяч високоточних ПЛР-тестів», – додав Зеленський.

Також президент розповів, що 30 березня має відбутися позачергове засідання Верховної Ради і що від його результатів залежить майбутнє держави.

«Через коронавірус Україна фактично опинилася на роздоріжжі та має два шляхи. Перший – ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми одержимо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів. Другий шлях – провал цих законів. Після – занепад економіки й загроза дефолту».

За його словами, вони зробили все, що могли.

«Останні тижні Офіс Президента та Кабмін робили все, що від нас залежало. Ми домовилися про фінансову підтримку для України. Ми й уряд свій шлях обрали. Тепер – черга за народними депутатами», – підсумував Зеленський.