Російське озброєння, за словами глави Сербії, посилить обороноздатність і позицію військового нейтралітету країни.

Таку заяву зробив президент країни Олександр Вучич під час огляді танків Т-72МС, які були отримані за угодою про ВТС з Росією.

Огляд техніки відбувся на території військової частини міста Ніш на півдні країни. В огляді взяли участь сербський президент, міністр оборони Небойша Стефанович, посол РФ Олександр Боцан-Харченко та представники командування сербських збройних сил. Раніше танки були доставлені з Росії. Дата їхнього прибуття в країну офіційно не розкривалася.

Всього угодою передбачена передача в дар 30 модернізованих одиниць бронетехніки.

«Я вдячний Росії і президенту РФ Володимиру Путіну за цей дар, сьогодні ви могли бачити 11 нових танків Т-72МС, і наші танкісти дуже задоволені… Це значно збільшить боєготовність наших сухопутних військ, як і раніше отримані 10 БРДМ-2», – заявив А.Вучіч.

Він також додав, що очікує передачу машин і танків, які ще залишились, згідно з угодою.

«Очікуємо, що додатково посилимо нашу армію, зміцнимо нашу ідею військового нейтралітету, яка стала частиною нашої стратегії оборони та безпеки, наших політичних переконань», – підкреслив Вучич.

За словами глави російського диппредставництва, «це тільки початок співпраці з оснащення збройних сил Сербії» для зміцнення її військового нейтралітету.

На початку листопада глава Міноборони Сербії заявив послу Росії, що влада країни продовжить модернізацію та оснащення збройних сил. Міноборони Сербії в кінці жовтня підтвердило плани щодо відкриття представництва МО РФ з метою розвитку військово-технічного співробітництва між Белградом і Москвою.