Президент Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков згоден на добровільне складання повноважень.

Таку заяву зробив експрем’єр-міністр країни Темір Сарієв, передає російський «Інтерфакс».

«У Сооронбая Жеенбекова є розуміння, він відчуває, що його час минув», – сказав Сарієв.

За його словами, президент готовий добровільно скласти повноваження після того, як прийме відставку уряду та підпише указ про новий склад Кабміну. Такий розклад має задовольнити людей, які сьогодні продовжують протести проти сфальсифікованих виборів у парламент.

«Поки Сооронбай Жеенбеков діючий президент. Він готовий подати у відставку за умови, що виконає кілька функцій президента – прийме відставку уряду, підпише указ про новий склад кабміну. ​​Після цього він готовий піти. Якщо цього не зробити, ми вийдемо за рамки правового поля. Народ це сприйме. Ми не можемо жити без уряду. Країною не може управляти вулиця», – зазначив Сарієв.

Раніше пресслужба розповсюдила заяву Жеенбекова про те, він готовий піти у відставку, як тільки країна стане на шлях законності.

Нагадаємо. Протести, які перейшли у вуличні зіткнення, почалися в Киргизстані після оголошення попередніх підсумків виборів до парламенту. Відразу кілька опозиційних партій заявили, що не визнають результати виборів внаслідок масових порушень і фальсифікацій у ході виборчого процесу. Демонстранти вийшли на мітинг з вимогою скасувати результати голосування й оголосити повторні вибори.

ЦВК Киргизстану визнала вибори недійсними.