Сьогодні, 26 лютого, пройшло чергове засідання Тристоронньої контактної групи. З української сторони на даний час немає жодного повідомлення, а представники терористичних угруповань, підконтрольних Росії, за стандартом звинуватили Україну у неузгодженості процесів переговорів.

Про це йдеться у повідомленні на «офіційній сторінці» «уповноваженої з прав людини «ДНР».

За словами Дар’ї Морозової, сторонам вдалося детально обговорити практично всі актуальні питання. Крім того, учасниками обговорювалися механізми пошуку осіб, зниклих без вести.

Проте вона звинуватила українську сторону у тому, що не було вирішене «питання, яке стосується процесуального очищення учасників обміну, який пройшов 29 грудня 2019 року.

Крім того, Морозова додала, що «офіційним Києвом не було надано жодних підтверджень знаходження утримуваних осіб на своїй території».

У свою чергу, так звана «міністр іноземний справ «ДНР» Наталія Никонорова заявила, що процес узгодження трьох нових ділянок для розведення сил і засобів нібито затягується через українську сторону.

Про це пишуть місцеві пропагандистські Телеграм-канали.

«Процес узгодження трьох нових ділянок для розведення сил і засобів затягується через позицію української сторони, яка намагається просунути свої варіанти, невідповідні вимогам Рамкового рішення, і, по суті, не передбачають реального відведення своїх сил і засобів на обговорюваних локаціях», – заявила Никонорова.